Salibandyn historiaa

Vuosi 1994 oli merkittävä lähtölaukaus mänttäläiselle salibandylle. Tuolloin aloitti Itä-Mäntän kylätoimikunta toimintansa sählyn parissa Muutama vanhempi lastensa kanssa aloittivat yhteiset peli-illat. Reikäpallon pelaaminen otti ensiaskeleitaan Savosenmäen liikuntasalissa. Yhteinen peli-ilta oli lauantai, koska silloin sali oli vapaana. Lauantai-ilta oli viikon odotetuin ilta, päästiinhän tällöin yhdessä pelaamaan ja pitämään hauskaa. Joukkue koostui Vuorenalustan ja lähiseudun asukkaista. Joukkueessa oli äitiä, isiä ja poikia ja ikähaarukka oli 7-vuotiaista aina kuusikymmenvuotiaaseen saakka.

Kuvassa 87 joukkue vuodelta 2000

Joukkueen ensimmäiset pelipaidat oli tavalliset t-paidat, joihin selkäpuolelle oli painettu pelaajan nimi ja numero. Etupuolella oli joukkueen ankkalogo. Taitojen lisääntyessä ajankohtaiseksi tuli tarve pelata muita joukkueita vastaan. Ensimmäinen ottelu pelattiin Hallin Deltaa vastaan Savosenmäen salissa. Kentällä oli yhtä aikaa viisi kenttäpelaajaa molemmilta puolilta. Ottelu oli yhtä kaaosta salin pienuudesta johtuen. Annoimme hyvän vastuksen, kuitenkin Delta voitti rutiinillaan ensimmäisen pelatun ottelumme.

Ensimmäinen pelimatkamme suuntautui Tampereelle Pispalan Sottiisin vieraaksi. Lähdimme Tampereelle linja-autolla, jossa joukkueen lisäksi oli muitakin lajista kiinnostuneita vuorenalustalaisia. Päivän ohjelmassa oli ensin ottelu Sottiisia vastaan ja tämän jälkeen oli lounas paikallisessa pizzeriassa. Päivän lopuksi oli vielä kylpyläriennot Nokialla. Kotiin ajaessamme joukkueella oli myös reissusta tuomisinaan nimi. Kun Sottiisi pelin alussa täytteli pöytäkirjaa kysyi joukkuueemme nimeä, niin eihän meillä sitä ollut. Emme olleet pelanneet ikinä virallista peliä ja näin ollen ei oltu mietitty nimeä.

Sottiisin kapteeni riensi apuun ja antoi meille nimeksi Mänttä Dream Team. Tätä nimeä joukkue käyttikin vuosia aina yhdistymiseen saakka Mäntän Urheilijoihin. Saimme oman vuoron koulukeskuksen liikuntasalilta vuonna 1996. Aikaa oli kulunut 2 vuotta. Olimme silmät pyöreänä salin koosta johtuen. Tuntui kuin olisimme pelanneet lentokentällä. Toiminnan jatkuessa saimme salille myös viralliset laidat ja maalit. Tästä kiitos kaupungin virkamiesten myönteisestä suhtautumisesta lajiamme kohtaan.

Tänä päivänä Mäntän Urheilijoiden salibndy voi hyvin. Seurassa on lukuisia eri joukkueita ja kerhotoiminta on myös saatu alulle. Toivon, että välillä pysähtyisimme miettimään, mikä tarkoitus Itä-Mäntän kylätoimikunnalla oli, kun se aloitti toimintansa upean lajin parissa. Se oli perheiden yhteinen harrastus ja ennen kaikkea pitää yhteisesti hauskaa sukupuoleen tai -polveen katsomatta.

Reino Nieminen salibandyjaoston puheenjohtaja

Seuran johtokunta

Toimintaa organisoi ja johtaa seuran hallitus joka on kaudelle 2012 seuraavassa kokoonpanossa.

Puheenjohtaja: Arto Lehtinen
Varapuheenjohtaja:
Harri Heikkilä
Sihteeri: Martti Rouvinen
Rahastonhoitaja: Eino Jaakkola
Muut jäsenet: Henna Hakala, Kari Virtanen, Juuso Jokela, Pinja Irri, Tapio Lahtinen Esko Aho.
Toiminnantarkastajat: (ent tilintarkastus) Jan Granroth ja Hannu Riekkola +varalla Kari Inkinen ja Marja Kojo.

Salibandyjaosto
:
Puheenjohtaja Reino Nieminen.

Paperinkeräyspisteet:
Ykköspiste, Virastotalon takana laatikko, Mustanlahden Siwa.